niedziela, 3 lutego 2008

Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka

Składniki
- 300 g fasolki szparagowej
- garść pomidorów koktajlowych
- 2 piersi kurczaka- młoda cebula
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
sos: 6 łyżek oliwy- 2 łyżki octu z czerwonego wina- łyżeczka musztardy- łyżeczka miodu- sok z cytryny- sól- pieprz
Sposób przyrządzania:
Przygotować sos: w zakręcanym słoiku wymieszać wszystkie składniki prócz oliwy. Dodać oliwę i intensywnie potrząsając wymieszać. Pomidory pokroić na połówki, cebule w wiórki. Pierś kurczaka doprawić solą, pieprzem i oliwą, zgrillować lub usmażyć na patelni. Pokroić w paski. Fasolkę ugotować w osolonym i posłodzonym wrzątku. Gorącą przeciąć ukośnie na dwie, trzy części. wymieszać z sosem i z resztą warzyw. Na sałatce ułożyć paski kurczaka.

Brak komentarzy: