
Składniki:
- 4 polędwiczki
- 8 prawdziwków
- 25 dag sera typu rokpol
- sól- pieprz
- 10 dag masła
- kilka gałązek rozmarynu
- oliwa
Sposób przyrządzania:
Polędwiczki opłucz, usuń błony. Mięso posól, popieprz i obsmaż na oliwie. Ser pokrój na plastry. Polędwiczki natnij wzdłuż, włóż w powstałe kieszenie po plastrze sera, zepnij wykałaczkami. Zawiń polędwiczki w folię aluminiową i piecz 25 minut w temp. 200°C. W tym czasie podsmaż na maśle z rozmarynem opłukane, oczyszczone i pokrojone w plastry prawdziwki. Posól pod koniec smażenia, polej upieczone polędwiczki. Dobrym dodatkiem jest makaron, który można podać w wydrążonych i zblanszowanych kalarepkach albo w połówkach papryki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz