sobota, 9 lutego 2008

Sałatka moskiewska

35 dag filetów z sandacza, 25 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach, 3 kiszone ogórki, 3 jajka ugotowane na twardo, 3 ząbki czosnku, kilka łyżek majonezu wymieszanego ze śmietaną lub jogurtem naturalnym, 5 ziaren pieprzu, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, sól, biały pieprz
Filety gotować 30 min z dodatkiem ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liścia laurowego. Ostudzić, podzielić na małe kawałeczki. Ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę. Jajka posiekać. Ogórki pokroić w cienkie plasterki. Przygotowane składniki połączyć, wymieszać, posolić, popieprzyć i zalać majonezem wymieszanym ze śmietaną lub jogurtem oraz roztartymi ząbkami czosnku. Sałatkę podawać na liściach sałaty.

Brak komentarzy: