czwartek, 2 kwietnia 2009

Sałatka z rukolą i mango


3 łyżki syropu z marakui (może być zmiksowany miąższ marakui rozcieńczony odrobiną wody)

3 łyżki posiekanych szalotek

4 łyżeczki octu z czerwonego wina

1 łyżeczka musztardy

1 łyżeczka nasion kolendry

3 łyżki oliwy

sól, pieprz

15 dag sałat drobnolistnych

1 duże dojrzałe mango

2 awokado

kilka pomidorków koktajlowych

ew. 1-2 papryczki chilli

Robimy sos: mieszamy syrop z marakui, szalotki, ocet, musztardę i kolendrę. Następnie ucieramy tę mieszaninę z powoli dodawaną oliwą. Przyprawiamy solą i pieprzem. Sałatę skrapiamy 1/4 sosu, lekko mieszamy i przekładamy do miseczek, dodając pokrojone w plasterki mango i awokado, połówki

Brak komentarzy: