sobota, 1 marca 2008

Crostini z wątróbką



Składniki / meal compositions:

300 g wątróbek kurzych
1 cebula
2 – 3 filety anchois
1 łyżeczka kaparów
2 – 3 łyżki masła
100 ml białego wina
3 – 4 kromki chleba
oliwa
sól, pieprz

Plan / recipe:
Cebulę poszatkować, wrzucić na rozgrzaną oliwę, dodać oczyszczoną wątróbkę.Smażyć 8 – 10 minut. Dolać białe wytrawne wino. Wrzucić kapary, fileciki z sardeli, dodać masło. Gdy masło się rozpuści, zdjąć patelnię z ognia i jej zawartość zmiksować na gładką masę. Czerstwy chleb pokroić na kromki, opiec z obu stron na grillu. Posmarować kromki masą z wątróbek, pokroić na mniejsze kawałeczki

Brak komentarzy: