czwartek, 2 kwietnia 2009
Sałatka z rukolą i mango
3 łyżki syropu z marakui (może być zmiksowany miąższ marakui rozcieńczony odrobiną wody)
3 łyżki posiekanych szalotek
4 łyżeczki octu z czerwonego wina
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka nasion kolendry
3 łyżki oliwy
sól, pieprz
15 dag sałat drobnolistnych
1 duże dojrzałe mango
2 awokado
kilka pomidorków koktajlowych
ew. 1-2 papryczki chilli
Robimy sos: mieszamy syrop z marakui, szalotki, ocet, musztardę i kolendrę. Następnie ucieramy tę mieszaninę z powoli dodawaną oliwą. Przyprawiamy solą i pieprzem. Sałatę skrapiamy 1/4 sosu, lekko mieszamy i przekładamy do miseczek, dodając pokrojone w plasterki mango i awokado, połówki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz