środa, 1 kwietnia 2009
Sałatka z melonem i fetą
50 dag pomidorów
1 kawałek arbuza (ok. 1,5 szklanki miąższu)
1 zielona papryka
1/2 dużego ogórka wężowego
1/2 szklanki rzodkiewek
3 łyżki oliwy
30 dag fety
2 cebulki dymki
1/4 szklanki liści mięty
1/2 szklanki gęstego jogurtu greckiego
1 łyżeczka oregano
sól, pieprz
Pomidory oraz oczyszczonego z pestek arbuza kroimy w kostkę, paprykę i nieobranego ogórka - w kosteczkę, rzodkiewki - w plasterki. Warzywa mieszamy z dwiema łyżkami oliwy. Dodajemy połowę pokrojonej w kostkę fety, jedną posiekaną dymkę i połowę mięty pokrojonej w paseczki, wszystko mieszamy. Resztę fety, mięty i dymek miksujemy z pozostałą oliwą, jogurtem i oregano. Przyprawiamy sos solą i pieprzem, skrapiamy nim sałatkę.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz