środa, 20 stycznia 2010
Pasta z tuńczyka, z suszonymi pomidorami, tymiankiem i tabasco
1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185g)
4-5 suszonych pomidorów w oliwie
1 pełna łyżeczka balsamico
2 szczypty tymianku
olej z pestek winogron lub oliwa z oliwek (łagodna, nie gorzka i nie pikantna)
sos Tabasco
sól morska
Do wysokiego naczynia włożyć odsączonego tuńczyka, dodać pomidory, balsamico, tymianek, 1 łyżkę oliwy z suszonych pomidorów i 2 łyżki oleju/ oliwy.
Zmiksować, jeśli masa jest za sucha dodać więcej oleju/ oliwy, miksując dodać kilka-kilkanaście kropli Tabasco i 1-2 szczypty soli morskiej
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz